20 Aralık 2011 Salı

Anneliğe Yolculuk


             O kadar blog açtık biraz faydamız dokunsun; belki tecrübelerimizden yararlananlar olur:) (Bu konuda Seyyaf'ın annesini örnek alıyorum. Link vermeyi henüz bilmiyorum, öğrendiğimde onu da yapacağım inşallah:)

            Hamileliğimdeki başucu kitabım, Biyolog olan Fatma Avcı'nın "Hamilelik, Doğum ve Sonrası Anneliğe Yolculuk" kitabı. Hamilelik döneminde internetten uzak durmak gerektiği için aklıma takılan tüm sorulara bu kitapta cevap buldum. Kitap, hamileliğe hazırlık döneminden başlamış, hamile kalmadan folik asit takviyesinin gerekliliği gibi konulara yer verilmiş, hamilelik döneminde karşılaşılan sorunlar(burun kanaması gibi) ve çözüm yolları, nasıl beslenilmesi gerektiği, doğum hazırlıkları, hastane seçimi, doğum çeşitleri, doğum sonrasında karşılaşılabilecek rahatsızlıklar(psikolojik olabilir), anne sütünün önemi, bebeğin bakımı ve aşıları anlatılmış. Benim en çok ilgimi çeken bölüm ise bebeğin haftalık oluşum süreci ile ilgili bölümdü. Her gün, bebişimin neresi ne kadar olmuş; neresi yeni gelişmeye başlamış okurdum. Bebeğin anne karnındaki gelişiminde çok şaşırdığım noktaysa, bebeğin bağırsaklarının gelişiminin 12. haftaya kadar karnının dışında olmasıyla, kulaklarının önce çene hizasındayken sonradan göz hizasına gelmesiydi. 
          Daha güzel bir kaynak var mıydı bilmiyorum ama bu kitabı aldığıma hiç pişman olmadım. Bu kitabı okumak benim için göremediğim mucizenin gelişimini hafızamda canlandırmama vesile oldu yani:)

16 yorum:

  1. İade-i ziyarete geldim :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim hoşgeldiniz çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  3. merhaba,deli annede yorumunu gördüm,blogunun adına bayıldım kafası karışık bir anne de burda var diyeyim dedim:))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim beğendiğinize çok sevindim, ilginize ayrıca teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. merhaba eğer hala link vermeyi öğrenmediyseniz yardımcı olabilirim ;) bende bunun cevabını yeni öğrendim sayılır sizle paylaşım zinciri kurabilirim :P

    YanıtlaSil
  6. Evet hâlâ öğrenemedim malesef:( Yardımcı olabilirseniz sevinirim tabii ki:) Paylaşım zinciri ne ola ki? Bi de benim internet sorunlu hemen cevap veremiyorum. Nasıl yaparız?

    YanıtlaSil
  7. paylaşım zincirinden kastım bende bunu yenilerde bir başka blogçudan öğrendimde sizle bilgimi paylaşarak zincir oluşturmayı kastettim yani sizde bir başkasına öğretirsiniz belki böylelikle zincir uzaaarr giderr :) :) ;) ozaman maille bilgilendiriym ben sizi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haaa! Anladım tabi tabi anlatırım ben de teşekkür ederim tekrar:) Mailinizi bekliyorum:)

      Sil
    2. şimdi yolladım maili gelmiştir umarım ;)

      Sil
    3. Gelmedi malesef:( aklikarisikbiranne@gmail.com'a gönderebilir misiniz tekrar? Teşekkür ederim:)

      Sil
    4. bu adrese göndermiştim zaten ama bir daha deniyim bakalım :)

      Sil
    5. Yine gelmedi Allah Allah... Size zahmet bir de antannesi@hotmail.com adresine gönderebilir misiniz?

      Sil
    6. Geldi:) Çoook teşekkür ederim:)

      Sil
    7. çoookk sevindimmm gelmeseydi dert olurdu :)) umarım yeterince açıklayıcı olmuştur takıldığınız bir yer olursa tekrardan yardımcı olmaya çalışabilirim inşallah ;))

      Sil
    8. Sağolun ne kadar naziksiniz. Sziz tekrar rahatsız edebileceğim için sevindim ben de:) Sevgiler:)

      Sil
  8. rica ederim rahatsızlık nedemek elimden geldiğince herzaman... ;) sizede sevgiler :)

    YanıtlaSil