17 Aralık 2011 Cumartesi

Bir Daha Hamile Kalırsam...


  1. Bol bol yürüyeceğim. Doktorlar yürümenin son derece faydalı olduğunu söylüyorlar; hem hamilelik döneminde hem de doğum sırasında. Şu an düşünüyorum da belki de her gün bir saat yürüseydim sezaryen olmak zorunda kalmayabilirdim.
  2. Çok Fazla Kilo Almayacağım. Hamileliğimin ilk iki ayında 4 kilo verdim ve ardından 19 kilo aldım. Hamileliğin başlangıcındaki kilo mu başlangıç sayılır bilmiyorum ama 15 kilo da az değil hani. Ayrıca değişik hastalıklara neden olabiliyor (Kalsiyum eksikliği ile beraber dizlerde kireçlenme, ağrı, sızı ve hemoroid gibi).
  3. Çatlak kremi kullanacağım (en az son 4 ay). Hamileliğimde çatlaklarıma krem veya başka bir şey sürmedim. Sürmek istedim aslında bir ay kadar sürdüm fakat sonradan sabredemedim. O zaman işe yaradığını düşünmemiştim. Şu anda da pek işe yarayabileceğini düşünmüyorum. Çünkü biraz genetikmiş bu sevgili çatlaklar:)
  4. Son bir ay göğüs kremi kullanacağım. Göğüs uçlarıma doğumdan 1 hafta önce krem sürmeye başladım (Lansinoh) ve çok geç kalmıştım. En az bir ay önceden sürmeye başlamak gerekiyormuş. Çok çektim bu konuda çook. (Başka bir yazıda anlatacağım). Önlemlerinizi çok önceden almaya çalışın bence bu konuda.
  5. Kafama göre bir doğum doktoru bulacağım. İstediğim gibi bir doktor bulamadım. O kadar doktor var bir tanesi de benim istediğim gibi olmaz mı? Tabii ben hepsiyle tanışmadım ama neredeyse dokuz ay aradım. Acaba çok mu fazla özellik arıyordum bilmiyorum. Doğumumu yapan doktor da doğumdan sonra kontrole gel bile demedi yani. Siz siz olun doktorunuzu hamile kalmadan önce bulun:)
  6. Düzenli olarak diş hekimine gideceğim. Hamileliğim boyunca bir kere gittim. Gittiğim diş hekimi doğru düzgün ilgilenmedi, hamileyim diye dişlerime bakmadı bile. Zaten hastanelerden ve doktorlardan pek hazzetmeyen ben hep böyle ilgisiz doktorlara denk geliyorum yahu! Şimdi düşünüyorum da keşke başka bir hekime daha gitseydim. Önlem almak çok önemli çünkü. Çok şükür dişlerimden hiçbirini kaybetmedim ama diş etlerim hâlâ kanamaya devam ediyorlar malesef. 
          Hamile olanlara belki bir yol gösterici gibi olur bu yazı. Başka maddeler eklemek isteyenler varsa başım üstüne. Ben de ikinci bebişe karar verirsem sizinkilerden de istifade ederim:)

    4 yorum:

    1. Güzel fikirler hımmmm

      YanıtlaSil
    2. Benim için böyle bir ihtimal yok artık.3 çocuktan sonra olmasın da zaten dimi?
      :)

      YanıtlaSil
    3. Aaa yaşasın bana yeni misafirler gelmiş; hoşgeldiniz:)
      Sitare, teşekkür ederim beğendiğiniz için fikirlerimi. Daha çok tecrübelerim diyelim naçizane:)
      Yaruze, maşallah Allah bağışlasın 3 çocuk süper, çok cesursunuz. Biz sizin tecrübelerinizden yararlanmalıyız artık:)

      YanıtlaSil
    4. Diş ve kilolaaarrr!!!
      Mafetti (Mahvetti değil mafetti :P) beni diş etlerim. Kilolar da yürümemekten oldu zaten. (Toplam 22 kiloCUK)
      Çatlaklar için kasma kendini. Deli para döktüm Lierac'a bişicik farketmedi.
      Benden de bişiler;
      Hamile kıyafetlerimi emzirmede kolaylık sağlayacak şekilde seçeceğim.
      Yine Haziran ya da Temmuz'da hamile kalacağım.

      Son olarak; doğurmam ki ben bi daha :S
      Sevgiler :D

      YanıtlaSil