15 Ocak 2012 Pazar

Ant'ın Birinci Ayı ve Göğüs Ucu Çatlakları:)

          Ant'ın 1. ayındaki gelişmelerini çok hatırlamıyorum desem yalan olmaz çünkü 1. ay emzirme sorunuyla geçti. Her emzirmede bebişim ağladı, ben ağladım. Hatta o da ben de emzirmeye başlamadan ağlamaya başlıyorduk:) Çünkü göğüs uçlarım çatlamıştı, her emzirdiğimde kanıyordu ve acayip acıyordu. Allah'ım! O günleri hatırlamak bile istemiyorum. Hiç yapmak istemezdim fakat hazır mama kullanmak zorunda kaldım. Eleştirenler oldu. Bir de onlara moralim bozuldu. Olsun, pişman değilim. Çünkü bir şekilde hem acılarımı dindirerek hem de psikolojimi düzelterek bebişime mutluluk vermeliydim hüzün yerine. Böyle durumda olan arkadaşlara faydam olursa diye çatlakları gidermek için kullandıklarımı yazayım:
  1. Lansinoh (Klasik herkesin kullandığı iyi bir ilaç. Tavsiyem 1 ay önceden başlanması, ben 1 hafta önce başlamıştım sürmeye ama işe yaramadı)
  2. Havuç suyu
  3. 9-10 ayva çekirdeği üzerine biraz gülsuyu döküp jel kıvamına gelince sürüyordum.
  4. Fito (emzirmeden önce yıkanmalı)
  5. Bepanthen merhem (emzirmeden önce yıkanmalı)
  6. Zeytinyağı
  7. Novuxol (emzirmeden önce yıkanmalı)
  8. Nisavit (emzirmeden önce yıkanmalı)
  9. Silikon göğüs uçları
           Böylece nöbetleşe emzirdim bebişimi yani bir sol göğüs, bir hazır mama, bir sağ göğüs ve bu şekilde devam ederek göğüsleri tedavi etmeye çabaladım. Çabaladım diyorum çünkü doktorum sağolsun bunda da bana hiç yardımcı olmadı evet hiç! "Olur böyle, herkeste oluyor." dedi ve ilaç bile önermedi malesef. Neyse yaşasın anne, abla ve internet!
          Bu derdi yaşayan hanımlara müjde: Hiç geçmeyecek sandığım bu ıstırap 2,5 ay içinde geçti çok şükür:) Hazır mamayı da böylece bırakmış olduk:)

5 yorum:

  1. Sıkıntınızı atlatmanıza çok sevindim :) bunun birçok kişi için çok büyük acılara dönüştüğünü biliyorum malesef :(benimde endişelendiğim konulardan biri.şuan 36 haftalık hamileyim ve aşağı yukarı düzenli olmaksızın 2 haftadır bende kreme başladım.Ben öneri üzerine MADECASSOL kullanıyorum ama bilmem faydası oluyomudur ? Birde şuan için sadece uçlarına sürüyorum tamamına mı sürmek gerekir ki acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madecassol'u duymuştum ama ben kullanmadım. İşe yaraması için düzenli kullanmanızı öneririm. Ama ne kadar büyüklükte bir yere sürülmesi gerektiğini bilemiyorum malesef:( İnşallah siz bir sıkıntı yaşamzsınız. Yaşarsanız da psikoloji çok önemli bence hiç keyfinizi bozmayın:) Kolay doğum diliyorum:)

      Sil
  2. buarada resimdeki bebek sizin bebişinizse çook tatlı maşallah ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN :))

    YanıtlaSil