4 Şubat 2012 Cumartesi

Ant'ın Kitapları: 3:)

Neşeli Saklambaç Harrr Harrr!
Bir Dolap Kitap'ta "Neşeli Saklambaç Bip Bip!" adlı kitabı görmüştüm taşıtları gösteren. Bizde taşıtlarla ilgili kitap olduğundan ben bunu almak istedim. 


Gelelim kitabın özelliklerine:
Kitap, 5 yapraklı. Her yaprağında bir bebek, oyuncak bir hayvanını kaybediyor. Okurdan da kapakçıkların altına bakıp oyuncak hayvanın bulunması isteniyor.


Ayrıca, ışığa duyarlı sansörle çalışıyor ve oyuncak hayvan resminin üstündeki kapakçık açılınca küçük bir delikten sensör ışığı algılıyor ve altındaki hayvana ait sesi çıkıyor:)


Ant, kitabı ilk gördüğünde korkuyla karışık bir merakla kucağıma geldi. Ben sayfaları açtıkça zevk, heyecan ve ardından ne gelecek korkusuyla gülücükle karışık çığlıklar kopardı ve omzuma kadar tırmandı:) Onu öyle görmek çok güzeldi benim için. Bir daha da yapmadı öyle zaten. Önce omzumdan bağdaşıma inerek baktı; sonra kendisi yanına kadar gitmeyi başardı; en sonunda da eline almaya başladı alıştı gitti...
Kitabın sevmediğim yanlarını söyleyeyim:
Birincisi, resimlerin oyuncak olması; ben gerçeklerini tercih ederdim. İkincisi; oyuncak fil hiç file benzemiyor; biz ayı zannettik:) Üçüncüsü ise, bulunması gereken oyuncak hayvanların kapakçık boyutları bebek elinin açabileceği boyuttan büyük olduğundan bebişim kapakçıkları açmakta zorlanıyor ve bu yüzden kapakçıklar kı(v)rıldı.
Biraz oyuncak gibi ama kitap gibi sayfaları açılabildiğinden kitap okuduğunu düşündürtür mü ki acaba bilemiyorum. İnşallah amacına ulaşmıştır:) En azından biraz büyüdüğünde hayvancıkları taklit eder diye bir beklentim var:)

7 yorum:

  1. Aaa bayildim bu kitaba... Sizin evlafiniz ne kadarlik?

    YanıtlaSil
  2. Gordum:) 11 aylik. Benim kizimda nisan dogumlu.

    YanıtlaSil
  3. Bizde de var bu kitaptan evet biraz hantal bir kitap ama Tuna hal biıkmadan oynuyor.

    YanıtlaSil
  4. Bebklerin ellerine sığmıyor evet taşımaları da zor ama ses çıkarması ve kapakçıklar çok hoşlarına gidiyor demek ki:)

    YanıtlaSil
  5. Bizde de taşıtları gösteren var, çook seviyor kızım :)

    YanıtlaSil