6 Şubat 2012 Pazartesi

Güven Nesnesi-Turuncu Battaniye:)



"Bir Yaşındaki Çocuğunuz Büyürken" kitabında görünce çok ilginç geldi. Kitapta, "Güvenlik nesneleri/yansıtıcı nesneler" denen, çocuğun beraber olmaktan mutluluk duyduğu ve daha da önemlisi kendini güvende hissettiği nesnelerin olabileceğinden bahsediliyor. "Güven oyuncağı" olarak biliyordum ben bunu zaten. Ama beni asıl sevindiren, bunların daha çok battaniye olduğunun söylenmesi:) Ne zamandır bebişim uyurken turuncu battaniyesini tutarak uyuyor. Üstüne onu örtmezsem başını kaldırıp onu arıyor ve bulunca da tutup geri yatıyor ve ben onu üstüne örtmek zorunda kalıyorum:) Bunun, bilimsel olarak söylenmesi mi bu kadar hoşuma giden bimiyorum. Belki de her çocuğun yaptığı şeyi yapması oğluşumun, normal bir çocuk olduğu kanaati mi uyandırdı bende acep?:)


Ayrıca çocukların battaniyeyi güven nesnesi olarak seçmeleri, battaniyelerin yumuşak dokusunun annenin dokunuşunu andırmasıymış:) Ama orada bebek, güven nesnesiyle 15 aylıkken bağ kurar diye yazıyordu bizimki biraz erken başlamış:)  


İyi güzel hoşuma da gitti de; ben battaniyesinden vazgeçsin diye dua ediyorum; nooolur başka bir oyuncağa güven duysun. Yoksa, yazın kocaman ve sıcak tutan bir battaniyeyle dolaşmak zorunda kalacağım:)

(Bu arada biz de her şeyi aslanlı mı almışız ne, hep aslan her yer:)

7 yorum:

  1. Ay cok seker.. Bu arada okugum ve ogrendigim kadariyla bu cok iyi bisey. Bence de umarim bir oyuncaga cevirir ama olmasada olur. Bende benim kizim icin ayni seyi diliyorum. Bu arada benim kizimin battaniyesi de turuncu.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelerle ortak taraflarımı duyunca nedense çok mutlu luyurm. İnşallah istediğiniz gibi olur:) Teşekkür ederiz:)

      Sil
  2. Ah uykum geldi,ne güzel uyuyor öyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekler hep öyle değil mi uyudukları zaman çok güzel uyuyorlar:)Size de deliksiz çook güzel uykular dilerim:)

      Sil
  3. aynı battaniye hatta aynı renk... benim kızım da aynı battaniyeyi güven nesnesi olarak seçmiş. o da battaniyesini koklayarak uyuyor o olmazsa uyuyamaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir tesadüf:) Renkli faydalı mışıl mışıl rüyalar olsun o zaman:)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil